Untold Night and Day | Bae Suah

Η Βae Suah έχει καταφέρει με έναν εξαιρετικό και ευφάνταστο τρόπο γραφής, να σε παρασύρει σε ένα πανέμορφο ταξίδι σκέψης, φαντασίας και εικόνων.

Προσπαθώντας να ανακαλύψω τον κόσμο της κορεάτικης λογοτεχνίας, έκανα μια μικρή έρευνα και βρήκα το βιβλίο της Bae Suah “Untold Night and Day”. Μιας και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η πλοκή και η τεχνική αφήγησης, αποφάσισα να ξεκινήσω από αυτό το βιβλίο το ταξίδι της ανακάλυψης.

Στο βιβλίο ακολουθούμε την πρωταγωνίστριά μας, μια ηθοποιό, η οποία δουλεύει σε ένα θέατρο για τυφλά άτομα. Μέσα σε μόλις δύο μέρες η πρωταγωνίστρια θα βιώσει παράξενες εμπειρίες και θα συναντήσει άτομα αρκετά μυστηριώδη.

“Love is the act of wandering in search of an unknown cave”

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο βιβλίο είναι η εμπειρία ανάγνωσής του. Η Βae Suah έχει καταφέρει με έναν εξαιρετικό και ευφάνταστο τρόπο γραφής, να σε παρασύρει σε ένα πανέμορφο ταξίδι σκέψης, φαντασίας και εικόνων. Πολλές φορές, μάλιστα ένιωσα πως αυτό που διάβαζα, εκτυλίσσονταν μπροστά μου, σε μια οθόνη στο σινεμά. Το βιβλίο είναι όντως σαν ένα όνειρο, μέσα σε ένα άλλο όνειρο, δίχως τέλος.

Είναι ξεκάθαρα ένα βιβλίο που θα το διαβάσεις όχι τόσο για τη πλοκή του, αλλά για την τεχνική γραφής του και σίγουρα, είναι ένα βιβλίο που θα σου μείνει για αρκετό καιρό στο μυαλό.

Αν σου αρέσουν τα βιβλία με ξεκάθαρη γραμμική και μη συνειρμική γραφή, χωρίς πολλές εκπλήξεις, τότε ίσως αυτό το βιβλίο να μην είναι για εσένα. Αν πάλι σου αρέσει το βιβλίο “Τις μικρές ώρες” του Χαρούκι Μουρακάμι, τότε έχεις ήδη βρει το επόμενο βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις.

Αξίζει να αναφέρω και την εξαιρετική δουλειά της μεταφράστριας Deborah Smith, η οποία στο τέλος του βιβλίου κάνει μια μικρή ανάλυση, ώστε να γίνουν πιο κατανοητοί κάποιοι συμβολισμοί, που αφορούν ιστορικά γεγονότα της Κορέας.


Untold Night and Day | Bae Suah was originally published in Book Community on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.

Άρθρα δημιουργήθηκαν 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω