“Γιατί διαβάζουμε ποίηση; | Τέσσερα άτομα μας απαντούν

Με λίγο κρασί και καλή παρέα μπορείς να φτάσεις να αναλύεις τι είναι αυτό που ψάχνουμε στη λογοτεχνία και την ποίηση, τι είναι η στρατευμένη ποίηση και κατά πόσο ένα έργο είναι πολιτικό. Όσο η συζήτηση προχωρά προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την ταύτιση με τον συγγραφέα, τον ήρωα, την εμπειρία ή την γραφή…

Έτσι λοιπόν μου ήρθε η ιδέα να ξεκινήσουμε μια νέα πιο διαδραστική στήλη, στην οποία θα θέτουμε ένα ερώτημα και θα παίρνουμε τόσες ωραίες και διαφορετικές απαντήσεις. Γιατί στην τελική το Βook Bommunity δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά τα άτομα που διαβάζουν μέσα από τις αντιθέσεις και τις ομοιότητες.

Γιατί διαβάζουμε ποίηση;

Λουκία Μ. | Αγαπημένη ποιήτρια Emily Dickinson

Η ποίηση αποτελεί στην ζωή μου, την πεμπτουσία του συναισθήματος. Μέσα από αυτήν, εκφράζομαι, κατανοώ, ζω και εξηγώ. Λειτουργεί σαν συναισθηματικός καταλύτης και υπαρξιακό αντίβαρο στην πίεση και προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Διαβάζω ποίηση γιατί αποτελεί το καταφύγιο μου, ευνοεί την δημιουργικότητα μου, αντιλαμβάνεται το συναίσθημα μου και λειτουργεί σαν μια λαθραία, έστω, αλλά βαθιά υπαρξιακή και απόλυτη φυγή από την πραγματικότητα. Διαβάζω ποίηση γιατί μέσα από αυτήν και μέσα σε αυτήν ζω και εκφράζομαι.

Αλεξάνδρα Α. | Αγαπημένο ποίημα “Ἡ σονάτα τοῦ σεληνόφωτος”, Γιάννης Ρίτσος

Η ποίηση είναι διέξοδος ακόμα και για τους αθεράπευτα κυνικούς. Πριν κοιμηθείς, το πρωί με τον καφέ, σε μια βόλτα στο πάρκο, αποσυνδέεσαι από τον έξω κόσμο και είσαι μόνο εσύ και οι στίχοι. 🙂

 Miss Κίτρινη | Αγαπημένο ποίημα “Διάλογος Πρώτος”, Νίκος Καρούζος

για να διώχνουμε την πλήξη…

Έλενα | Αγαπημένος ποιητής Charles Bukowski

Ποίηση.. τρόπος έκφρασης, τρόπος σκέψης, τρόπος επικοινωνίας.
Μέσα από την ποίηση μπορείς να δεις την πιο ευάλωτη σου πλευρά. Είναι το μέσο ενός ρομαντισμού που ακόμα ελπίζω πως υπάρχει.


“Γιατί διαβάζουμε ποίηση; | Τέσσερα άτομα μας απαντούν was originally published in Book Community on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.

Άρθρα δημιουργήθηκαν 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω